Senaste inläggen

Elbilar
Därför ska du skaffa en snabb elbil
by Thomas/ on 27 Jul 2023

Därför ska du skaffa en snabb elbil

De flesta vet att en snabb elbil är bra för miljön. Men det finns faktiskt betydligt fler fördelar än så. Oavsett om du själv eller om ni är fler i familjen kan ni hitta en passande elbil. En elbil är tystgående, snabb att accelerera och mer kostnadseffektiv. Dessutom kräver den inte lika mycket underhåll som en bil som körs på fossila bränslen. Elbilar har en effektiv motor En stor fördel med elbilar är att de har en betydligt effektivare motor än vad bensinbilar har.

Elbilar
Vad kostar det att ladda en elbil, prisexempel semesterresa till Turkiet
by Thomas/ on 27 Jun 2023

Vad kostar det att ladda en elbil, prisexempel semesterresa till Turkiet

Vad kostar det att ladda en elbil? I den här artikeln kommer vi att utforska kostnaden för att ladda en elbil och faktorer som påverkar priset. Faktorer som påverkar priset för att ladda elbil Kostnaden för att ladda en elbil kan variera beroende på flera faktorer. En viktig faktor är elpriset i ditt område. Elpriset kan variera beroende på var du bor och vilket elbolag du använder. I genomsnitt kan kostnaden för att ladda en elbil ligga mellan 2 och 5 kronor per kWh.

Elbilar
Varför är elbilar bra för miljön?
by Thomas/ on 02 Dec 2022

Varför är elbilar bra för miljön?

Det finns många fördelar med elbil jämfört med en bil som drivs med bensin eller diesel. Även om många vittnar om hur det är bra för plånboken, så är det tyngsta argumentet att elbilar är bättre för klimatet. El är ju en förnybar energikälla och genom att köra en bil som går på elektricitet bidrar du inte till att uttömma jordens ändliga resurser av till exempel råolja. Men samma sak gäller också vätgas.

Elbil Leasing
Elbil leasing – så funkar det
by Thomas/ on 13 Sep 2021

Elbil leasing – så funkar det

Allt fler vill byta till en smidig elbil på grund av påverkan på miljön. Dock är det inte alla som har råd att göra detta eftersom de fortfarande är ganska höga i pris. Då kan det vara aktuellt med en elbil leasing där man kan säga att du hyr en bil under ett visst antal år. Kanske har du redan hört talas om konceptet med leasing innan? Det fungerar likadant oavsett om du vill ha en elbil eller en med fossila bränslen.

Världens Snabbaste Elbil
Världens snabbaste elbil
by Thomas/ on 29 Aug 2021

Världens snabbaste elbil

Kanske är det viktigaste inte att din elbil går så fort som möjligt. Som alla vet har vi hastighetsbegränsningar på våra svenska vägar. Dock kan det vara roligt att veta mer om den nya tekniken. Med anledning av det har vi valt att informera om världens snabbaste elbil. Hur fort kan en elbil egentligen gå och hur lång räckvidd har den? Om du är ägare av världens snabbaste elbil, köper du nog inte tillbehör hos Elbilo med det kan alla andra ägare av en elbil göra.