Världens snabbaste elbil

post thumb
Världens Snabbaste Elbil
kirjoittanut Thomas/ 29 Aug 2021

Världens snabbaste elbil

Kanske är det viktigaste inte att din elbil går så fort som möjligt. Som alla vet har vi hastighetsbegränsningar på våra svenska vägar. Dock kan det vara roligt att veta mer om den nya tekniken. Med anledning av det har vi valt att informera om världens snabbaste elbil. Hur fort kan en elbil egentligen gå och hur lång räckvidd har den?

Om du är ägare av världens snabbaste elbil, köper du nog inte tillbehör hos Elbilo med det kan alla andra ägare av en elbil göra. Något som gjort det enklare att välja elbil istället för bensin- eller dieseldrivna bilar.

Är det viktigt med en snabb elbil?

Att inte ha den snabbaste elbilen är egentligen inget problem även om det kanske skulle vara roligt. Saken är ju den att vi har hastighetsbegränsningar på våra vägar. Det är viktigare att äga en bil som är tystgående samtidigt som den också kan accelerera snabbt.

Faktum är att den egenskapen är det som utmärker just elbilar. De accelererar snabbare än både diesel och bensindrivna bilar. Alla elbilar som säljs på den svenska marknaden idag är tillräckligt utvecklade för att klara av svenska hastigheter.

Världens snabbaste elbil

Vi ger dig lite fakta om världens snabbaste elbil. På så sätt kan du se hur långt tekniken kommit och vad som blir standard i framtiden:

• Världens snabbaste elbil heter Rimac Nevara.
• Kör en kvartsmil (402 meter) på bara 8,65 sekunder.
• Rimac Rivera har fyra elmotorer som tillsammans ger 1914 hästkrafter.

Så mycket kostar världens snabbaste elbil

Om du vill bli ägare av världens snabbaste elbil får du betala 24 miljoner kronor till den kroatiska tillverkaren Rimac. Då får du en elsportbil som överglänser alla andra. Andraplatsen innehas av Tesla Model S, vilket kan vara ett mycket bra val.

Här får du också en stilren sportbil men också en bil där hela familjen får plats. Här har det visat sig att Tesla Model S tog andraplatsen i snabbhet efter Rimac Rivera. När du vill ha en Tesla Model S behöver du också bara betala 1,37 miljoner kronor.