Elbil leasing – så funkar det

post thumb
Elbil Leasing
kirjoittanut Thomas/ 13 Sep 2021

Elbil leasing – så funkar det

Allt fler vill byta till en smidig elbil på grund av påverkan på miljön. Dock är det inte alla som har råd att göra detta eftersom de fortfarande är ganska höga i pris. Då kan det vara aktuellt med en elbil leasing där man kan säga att du hyr en bil under ett visst antal år.

Kanske har du redan hört talas om konceptet med leasing innan? Det fungerar likadant oavsett om du vill ha en elbil eller en med fossila bränslen. Det finns också flera olika firmor du kan kontakta.

Vad innebär leasing?

Om du fortfarande inte är bekant med att leasa elbil följer en kort introduktion. Det betyder att du skriver ett avtal med en bilfirma och får hyra en bil under en viss tid. Normalt handlar det om en tidsperiod på 3 år.

Du betalar en månadssumma som baseras på ditt kontrakt och vilken bil du väljer. Du står även för laddningen själv och däckbyten. Dock behöver du inte stå för servicen utan det är bilfirman som sköter den biten.

Elbil leasing – för en bättre framtid

Det finns flera anledningar till varför du ska välja att leasa en elbil. Här nere listar vi några punkter som vi tycker är viktiga:

• Du gör en stor tjänst för miljön
• Du binder inte upp dig för en egen bil
• Du kan få en ny bil efter tre år

Du kan inte bryta ett kontrakt

Något du måste vara medveten om du funderar på elbil leasing är att det inte går att bryta ett kontrakt i förtid. Om du skriver på för tre år är det den tiden som gäller och inget annat.

Det är kanske inte så aktuellt med leasing om du vet med dig att du ska flytta utomlands inom de närmaste två åren. Det är saker som du måste ta hänsyn till innan du skriver på ett kontrakt. I övrigt gör bilfirman alltid en kreditcheck för att se att du är en pålitlig kund.